44
INSPIRATION
133. LAKRIDS – 4 x Choc Coated Liquorice I gaveæske
A – Choc Coated Liquorice
150 g. Blød lakrids rullet i chokolade og lakridspulver. Har i generationer været en klassiker
på Island, hvor vi første gang stødte på den. Vi har produceret den på vores egen lakrids,
rullet den i belgisk luksuschokolade og i eget lakridspulver. Efter manges udsagn skulle
Lakrids A være meget vanedannende.
B – Passion Choc Coated Liquorice. 150 g.
Sød lakrids iklædt hvid belgisk luksus-chokolade og passionsfrugt. Passionsfrugtens syre,
chokoladens sødme og lakridsens evne til at forene smagsoplevelserne giver den perfekte
mundfuld. Sødt, syrligt og suverænt på en gang. Også perfekt som topping til kager.
C – Choc & Coffee Coated Liquorice. 150 g.
Er man livsnyder, er god kaffe som regel også en del af hverdagen. Lakrids C er skabt på op-
fordring fra vores første læremester Wolf Waldner. Han mente, at blandingen kaffe og lakrids
havde to fordele: Du får noget at tygge på, og kaffen gør dig frisk. Lakrids C er sød lakrids
drageret i mørk chokolade og ristede kaffebønner i granuleret form.
D – Black Liquorice Almonds. 150 g.
Et hjerte af mandel, som vi selv har ristet. Derefter drageret i mælkechokolade og lakrids-
pulver, som er blandet med knasende saltflager. D er modsætninger, der mødes, men når
de smelter sammen på tungen, bliver de til magi. Du når næsten ikke at få tygget færdig på
den bittersøde kerne, før du får lyst til en ny.
.
Af sin mor var han blevet opdraget til at skulle skabe noget selv. Ikke kun noget, han
kunne leve af. Det skulle være noget skabt med hjertet. For Johan var der ingen tvivl. Han
elskede lakrids og mente, at der lå en helt ny verden af nydelse gemt i den rå og trevlede
lakridsrod. Ikke bare når det kom an på slik, men også når det gjaldt mad, bagværk, øl
– kort sagt alt, hvor det fine krydderi kunne komme til sin ret. Johan ville gøre lakrids til
en gourmetoplevelse. Hverken mere eller mindre.
Johan ville selv stå ved gryden, så folket kunne se det ske. Så de kunne dufte, smage og
opleve trylleriet, når lakridsroden blev forenet med udsøgte ingredienser og gå helt i sort
af fryd. Således begyndte rejsen mod det, som skulle blive til verdens første og eneste
lakridskogeri af sin art.
Blød lakrids rullet i chokolade og lakridspulver. Har i generationer været en
klassiker på Island, hvor Johan Bülow første gang stødte på den. JB har
produceret den på deres egen lakrids, rullet den i belgisk luksus-chokolade
og i eget lakridspulver. Efter manges udsagn skulle Lakrids A være meget
vanedannende.
229,-
vejl. pris
300,-
v
49,-
vejl. pris
70,-
v
130. LAKRIDS
– BIG A Chocolate Coa-
ted Liquorice 250 g
131. LAKRIDS
– A Chocolate Coated
Liquorice 150 g
129. LAKRIDS
– VERY BIG A
Chocolate Coated Liquori-
ce 510 g
75,-
vejl. pris
100,-
v
149,-
vejl. pris
200,-
v
132. LAKRIDS – 4 x Lakrids i gaveæske
NO.1 – Sweet Liquorice. 170 g. Sød, men i balance med sin egen styrke
– tilsat en ekstra finesse i form af naturlig anis. Den er elsket over hele verden, og
den vil altid være nummer 1 hos Lakrids by Johan Bülow.
NO.2– Salty Liquorice. 170 g. Når øjnene lukker sig omen bid af den stærke, salte
lakrids med salmiak, eksploderer smagen af nordisk råstyrke. Som af hav, tjære,
røg fra bål og duft af harpiks. Salty Liquorice vandt Børsens fødevarepris i 2009 og
er den absolutte favorit i de nordiske lande. Men rødderne: De kommer fra Iran.
NO.3 – Red Liquorice. 170 g. NO.3 har været mere end fem år undervejs. Først nu
er vi tilfredse med Lakrids by Johan Bülows svar på amerikansk lakrids. Nemlig
rød lakrids med frugt og frugtsaft – en smagsoplevelse af tørret tranbær, solbær,
citron og jordbær afstemt med lakrids, og i en konsistens med bid i.
NO.4 – Habanero Chili Liquorice. 170 g. Lakrids sammen med frisk chili
er et godt eksempel på, hvordan to naturkræfter kan forenes og skabe
en ny styrke. Vi bruger helt friske habanero chili og er bevidst gået efter
de stærkeste. Vær klar til en hot, men harmonisk mundfuld. I øvrigt indgår NO.4 som
ingrediens i vores landskendte opskrift på lakridscookies.
199,-
vejl. pris
260,-
v